dec 6 2013

Het gemak van Single Sign On

Hedendaags wordt de software Single Sign On (SSO) aangeboden door steeds meer partijen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de grotere bedrijven, met meer dan 100 medewerkers, tegenwoordig over steeds meer verschillende applicaties en systemen (gemiddeld 12) beschikken. Hiervoor hebben de medewerkers altijd verschillende accounts nodig, waardoor ze ook verschillende wachtwoorden dienen te onthouden. Gevaar hiervan is dat ze deze gegevens verliezen, met als gevolg dat deze informatie op straat kan komen te liggen.

Als een medewerker zijn accountgegevens vergeet, kwijtraakt of te vaak verkeerd inlogt, dient hij de hulp van de servicedesk in te schakelen om een nieuw account aan te vragen. Dit kost vaak de nodige tijd. In deze tijd kunnen de medewerkers hun werkzaamheden niet volledig uitvoeren, en ze dienen daarnaast weer nieuwe accountgegevens te onthouden.

Dankzij de SSO software worden de applicaties en systemen binnen een bedrijf allemaal aan elkaar gekoppeld. Medewerkers hoeven dan maar één keer in te loggen, waarna de software de medewerker automatisch aanmeldt voor alle andere aangesloten applicaties en systemen.

Groot voordeel hiervan is dat de kans aanzienlijk wordt verkleind dat inloggegevens op straat komen te liggen of worden vergeten, waardoor ook de nodige kostbare (anders verloren) (inlog)tijd wordt bespaard.

De software wordt door veel bedrijven aangeboden en geïmplementeerd binnen bedrijven. Dit maakt het lastig voor bedrijven die SSO willen gaan gebruiken een goede, overwogen keuze te maken in welk bedrijf zij zullen inschakelen. Via de Single Sign On website kan men verschillende grote aanbieders vergelijken, en vind men meer informatie over SSO en wat dit allemaal precies inhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>