feb 26 2015

Beschikbaarheid domeinnaam

Hoe kun je nu eigenlijk de beschikbaarheid van een domeinnaam checken? Dit kun je doen vrijwel op elke website doen die domeinnamen aanbieden tegen geld. Zo zijn er miljoenen domeinnamen beschikbaar die je vandaag nog kunt registreren. Maar waarom zou je eigenlijk een domeinnaam registreren?

 

Vandaag de dag heeft vrijwel iedereen, zowel zakelijk als persoonlijk, een eigen website. Bij het hebben van eigen website heb je natuurlijk hosting maar ook een domeinnaam nodig. Vooral zakelijk kan een domeinnaam je zaak maken of breken. Daarom is het belangrijk dat je een goede keuze maakt voor je domeinnaam.

 

Check de beschikbaarheid van je domeinnaam online

 

Voordat je overgaat tot registratie van een domeinnaam, zul je eerst de beschikbaarheid van de domeinnaam moeten controleren. Zo voorkom je namelijk teleurstellingen. Daarnaast is registratie ook noodzakelijk voor nieuw op te zetten bedrijven die sterk afhankelijk zijn van hun website.

 

Bij verschillende hosting providers en domeinhandelaren kun je gratis de beschikbaarheid van je domeinnaam controleren. Als je ziet dat je domeinnnaam nog beschikbaar is, kun je vaak direct het domeinnaam vastleggen. Lees meer op Host-Tips over de beschikbaarheid van een domeinnaam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>